Kleiputtentocht Ploegsteert

WSV Wervik ontvangt de wandelaars in  het Sociaal Centrum van de Steenbakkerijen in Ploegsteert. Van daaruit start de 5de mars van de kleiputten.
De putten waar vroeger de klei uitgegraven werd voor het vervaardigen van baksteen, zijn omgetoverd tot een prachtig natuurgebied waar men een grote diversiteit aan planten en vogels kan waarnemen. Hobbyvissers kunnen er rustig hun lijnen uitgooien en wandelaars genieten van al het moois.

Maar eerst gaat het richting Le Bizet, naar de eerste rustpost. Ook dit stuk oogt prachtig. Stille wegen door dit mooie landbouwgebied, dreven en een mooi natuurgebied brengen de wandelaars naar de sporthal nabij het voetbalterrein.

Onderweg kunnen de stappers een blik werpen op de begraafplaats van Armentières, waar zich nog veel prachtige monumenten bevinden die de laatste rustplaatsen bewaken. Na de rust moet ik noodgedwongen de kleinste afstand naar de startzaal nemen zodat er spijtig genoeg geen foto’s zijn van de mooie vijvers.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)