Wondermooi Zonhoven

Vandaag organiseerde de club KWSV OK50 haar jaarlijkse Vijvertocht, vertrekkend vanop het domein Heidestrand, een wandelevenement om niet te missen. Deze locatie is gelegen tussen de vijvers van Zonhoven, behorend tot het vijvergebied Midden-Limburg. Hier noemt men dit de Wijers en deze vormen het grootste aaneengesloten vijvergebied van België. Het telt maar liefst 1175 vijvers en is goed voor 700ha water en riet. Zie ook op deze Link .

DSC_3898

De weermannen voorspelden mogelijke buien, maar ze hadden het weeral eens verkeerd beoordeeld. Het was een ideaal wandelweer maar toch bleef de opkomst eerder matig. Hadden dan vele wandelaars zich laten afschrikken door de weersvoorspelling? In ieder geval kunnen we beamen dat de afwezigen iets  gemist hebben, maar niet getreurd, volgend jaar komt deze tocht weer terug op de agenda. Wij kozen voor de lus van 8km en de lus van 3km. Beide parcours, perfect uitgepijld, waren pareltjes van natuurschoon.

Tussen de vele vijvers, met soms prachtige rietkragen, was het een overweldigend schouwspel van fauna en flora. De roep van de koekoek, het plonsen van ganzen en eenden, het gekwaak van kikkers, opvliegende reigers van verscheiden pluimage, rietzangers en andere zangvogels die hun beste liedje lieten horen, allemaal taferelen die zich tijdens de wandeling afspeelden. In de verte kregen we een kijkje op de uitkijktoren. Deze was voorbehouden voor de wandelaars op de lus van 5 km. Wij passeerden enkele kijkhutten waar we even rustig konden zitten om de watervogels te bespioneren, zonder hun rust te verstoren.

Dit prachtige natuurschoon is moeilijk onder woorden te brengen; het is iets dat je intens moet beleven om er volop van te kunnen genieten. Het was een weldaad voor oog en oor van de eerste tot de laatste stap. Na die laatste stap konden we op het terras van de zeer fraaie kantine van Heidestrand, nog wat namijmeren over deze mooie wandeldag. Hier hadden we nog een mooi uitzicht op een grote vijver met verschillende watervogels.

Proficiat aan bestuur en medewerkers van KWSV OK50 voor de goede organisatie en het uitkiezen van die prachtige parcours.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise