Holsbeek verrassend Hagenland

Vandaag gaat het naar Holsbeek, Vlaams-Brabant, waar WSV Holsbeek hun Vakantietocht organiseerde. De voetbalkantine van VK Holsbeek deed dienst als start- en aankomstplaats. De wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden van 4 tot 30 km. Een blik op de wandelkaart besluit ons voor de 19 km te gaan. We startten met een lus van ca 7 km rondom Holsbeek. Eens uit de bebouwde kom, maken we direct kennis met de Wingevallei en het heuvelachtig gebied van het Hageland. Wandelend tussen weilanden en door prachtige loofboombossen. Veel te snel zijn we terug aan de startzaal.

Na de rust gaat het verder in de richting van Linden. Via het Kartuizers speelbos en een holle weg, bereiken we het ca 35 ha grote Lindenbos. Samen met het Chartreuzenbos één van de belangrijkste natuurgebieden van het Hagenland. We doorkruisen dit prachtige bos. Even verderop bereiken we de rustpost in het Ontmoetingscentrum van Linden. Na de rust beginnen we aan de terugweg.

Al snel bereiken we het ca 70 ha grote Chartreuzenbos. Een smal slingerend bospaadje, voert ons naar de top van de Chartreuzenberg. Een prachtige holle weg voert ons terug naar de Wingevallei, die deel uitmaakt van het ca 100 ha grote natuurgebied Hagenlandse Vallei. Die gekend staat als de meest ecologische vallei van de hele regio. Aan al het moois komt een eind. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen