Met Halewijn op Kersentocht

Vandaag trekken we naar Vlaams-Brabant naar het pittoreske dorpje Zoutleeuw. Waar wandelclub Halewijn Zoutleeuw hun Kersentocht organiseerde. We startten vanuit het Gemeenschapscentrum De Passant. De wandelaars hadden de keuze aan afstanden van 4 tot 50 km. Direct na de start bevinden we ons in de Getevallei. Wandelend tussen de weilanden, fruitboomplantages en graanvelden gaat het in de richting van Booienhoven.

En knuppelpad voert ons in het natuurgebied Het Vinne. Het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen. Intussen mogen we gaan genieten van een welverdiende rust. Na de koffie beginnen we aan een lus van ca 8 km. Een holle weg brengt ons tussen de kersen- en perenplantages. Verder gaat het via verharde en onverharde veldwegen, tussen uitgestrekte graanvelden. Vanaf de heuvelrug heb je schitterende vergezichten.

Wat verderop mogen we een tweede maal gaan rusten. Na rust stappen we verder via rustige veldwegen in de richting van Zoutleeuw. Aan de rand van Zoutleeuw passeren we een monument voor de in 1943 neergehaalde Wellington bommenwerpen. Wat verderop passeren we het Bolwerk eertijds een citadel, vandaag is nog enkel de stervorm herkenbaar in de landschap.

Zonder het te beseffen komt de kerktoren van Zoutleeuw binnen bereik. Het parcours voert ons over de Grote Markt van Zoutleeuw naar de startzaal. Meteen het einde van meer dan een geslaagde natuurwandeling. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Jos Van Dingenen