Sportief wandelen in Houffalize

Dit weekend ben ik naar Houffalize vertrokken om een trailwalk te stappen. De La Chouffe Walk is een sportieve tocht in de omgeving van Achouffe, dus in de Belgische Ardennen. Ik koos voor de 23 km. Dit bleek achteraf best een pittige tocht. Al snel na de start kregen we een steile klim te verwerken. Doordat het een gezamenlijke start was en er slecht 1 per 1 naar boven gegaan kon worden over het steile pad, was het hier even aanschuiven.

Eens boven konden we niet anders dan terug richting het dal wandelen, omdat we in Houffalize de Ourthe over moesten steken. Eens die overgestoken, kregen we weer een aantal pittige hellingen te verduren. Er stonden meer dan 800 hoogtemeters op de affiche, en dat was zeker niet gelogen. Gelukkig konden we die hellingen onder de bomen doen, want de brandende zon was ook van de partij. Halverwege de tocht hadden we een rustpunt aan de brouwerij in Achouffe. Dat rustpunt was welkom na al die beklimmingen die we al verteerd hadden.

Het volgende deel naar de tweede rustpost was iets rustiger. Hier kregen we meer veldwegen die rustiger glooiden. Het begon ook te regenen. Die was op dit punt zeker welkom.

Na de laatste rustpost konden we terug richting Houffalize stappen. Langs mooie rustige bospaden kwamen we aan de rand van Houffalize. Daar hadden de organisatoren nog een paar pittige verrassingen voor ons in petto. We gingen niet door het dorp om rustig te eindigen. Neen we gingen nog eens een helling op tot bijna aan het hoogste punt. Het was nog even afzien die laatste 2 kilometers. Voor deze inspanning kregen we echter wel prachtige vergezichten in ruil.

De organisatoren hebben er een hele mooie maar pittige wandeling van gemaakt.

Klik hier om de volledige fotoreportage van Bart Vanherck te bekijken.