Tussen vlas en bos rond Wervik

Wervik is een stad in West-Vlaanderen, vlakbij de Franse grens. In Wervik komen de Vlaamse en de Franse Leiestreek samen. Hier in Wervik hield de wandelclub de Wervikse Wandelsportvereniging, hun 25ste barbecuetocht.

De startzaal was in het gemeenschapscentrum De Knippelaar te Wervik. Het was vandaag verkenning van de provinciale Kruiseke- wandelroute,  het Breidorp Zandvoorde en de Gasthuisbossen. Landelijk wandelen deden we langs vele veldwegen, met onderweg de gekende commandobunker. Deze bunker werd opgericht tussen de Tweede en Derde slag bij Ieper (1916 – 1917). De commandobunker speelde echter nooit een rol bij de eigenlijke slagen, ze lag in de achterlinie.

Na de rust, stapten de wandelaars verder naar de Gasthuisbossen en het Zandvoordebos. Heerlijk tot rust komen was het hier en genieten van de fauna en flora. Ook de vlasindustrie kon men onderweg waarnemen. De deelgemeente van Zonnebeke, Geluveld stapten we eveneens door (eventjes onder de paraplu). Een glooiend parcours weliswaar, maar prachtig. Via een stukje Legacy wandelroute, was het terug richting Wervik.

Terug in de startzaal, bedankten we de wandelclub en medewerkers voor de gevarieerde  parcours en organisatie.

Verslag Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier