Dappere stappers in Heuvelland

Als Limburgers wilden wij ook wel eens kennismaken met de omgeving van de Westhoek. Het is wel een hele afstand van Limburg naar hier, maar dat heeft de moeite geloond. We waren er ons van bewust dat het een pittige wandeling zou worden maar we wilden toch niet onderdoen voor de kranige Westhoekstappers. Na een rustige nacht in een B&B  kunnen we ons al vroeg naar de vertrekplaats in het OC De Fontein in De Klijte begeven. Na het bekijken van de verschillende parcours starten we onze tocht op de route van de 18km.

Al vlug bevinden we ons in een groene oase, waar zelfs jeugdgroepen hun tenten opgeslagen hebben. Vóór ons duikt een groene hoge heuvel op en dat zou wel eens de Kemmelberg kunnen zijn. Juist geraden, want na enkel kilometers kunnen we onze kuiten aanspreken voor de beklimming van deze vermaarde berg. We passeren de Belvedèretoren, de blikvanger van de Kemmelberg.

Daarna gaat het geleidelijk terug naar beneden en we bereiken het dorpje Kemmel, deelgemeente van Heuvelland, waar we even op adem kunnen komen van de gedane inspanningen. Na een inwendige versterking trekken we verder op pad en passeren langs de achterzijde van de Kemmelberg en de Monteberg. We worden ondertussen verwend met fantastische vergezichten en wondermooie panorama’s.

DSC_4226

Een lust voor het oog. Ook de velden rondom ons mogen gezien worden en bevatten een grote diversiteit aan teelten waarbij het ons vooral opvalt dat hier ook aan wijnbouw wordt gedaan. Nooit geweten dat hier zoveel wijngaarden zijn.

Even verder bereiken we de 2de rustpost in Dranouter, dorpje vooral gekend om zijn jaarlijks muziekfestival. We brengen daarna even een bezoekje aan de Dranoutre Military Cemetery waar 422 gesneuvelde Britse soldaten begraven liggen. Het dorpje Loker laten we rechts van ons en via de Scherpenberg keren we stilaan terug naar de vertrekplaats.

We hebben enorm genoten van deze prachtige maar ook pittige tocht, zeer goed bepijld en georganiseerd. Het enige wat we mistten was een lekker stuk (Limburgse) vlaai of taart. Wij bedanken bestuur en medewerkers van de Westhoekstappers en nu nog 218km huiswaarts.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise