Afwisselende Aviflorawandeltocht

Na een weekje buitenland is het tijd om er hier weer in te vliegen, te beginnen met de maandelijkse Aviflorawandeltocht in Ingelmunster.
Ondertussen zijn de Aviflorastappers reeds wijd en zijd gekend en dat niet alleen door hun vriendelijke ontvangst.

Ook de traktatie bij de koffie, de maandelijkse wedstrijd en een gevarieerd parcours spelen een rol. Een attentie bij inschrijving, een kaart die, volgestempeld, recht geeft op een fles wijn, dat alles kan menig wandelaar bekoren.
Ook nu slaagden de organisatoren erin een afwisselend parcours aan te bieden. Dit keer ging het richting Izegem.

Onderweg naar de eerste rustpost, een horecazaak nabij het kanaal Roeselare-Leie, ging het door een stukje stad, wat dreven en een park. Na de rust ging het rustig verder op een afwisselend parcours met heel wat groen. De grootste afstand had nog een lus terug naar de eerste rustpost. De anderen konden opnieuw wat uitrusten in een horecazaak nabij het kasteel Blauwhuis in Izegem. Dit kasteel wordt momenteel gerenoveerd en staat volledig in de steigers.

De terugweg werd aangevat doorheen het domein van het kasteel. Opnieuw wat dreven, stad en kleine wegen. Ook enkele bruggen over het kanaal moesten bedwongen worden om dan uiteindelijk opnieuw de startplaats te bereiken.
1473 wandelaars vonden de weg naar Ingelmunster om er te genieten van deze mooie, afwisselende wandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)