Tropische WalkOn Zomervibes

Het vakantiecentrum Vayamundo Houffalize werkt sinds enkele jaren samen met Wandelsport Vlaanderen voor de WalkOn Zomervibes. Onbezorgd genieten van een fijne wandeltocht en tevens meewerken aan een betere wereld, is een boodschap die we samen willen uitdragen.

DSC05147

Gedurende de zomerperiode (juli – augustus) worden de gasten van het vakantiecentrum Vayamundo Houffalize, van zondag tot en met vrijdag, een toffe wandeltocht aangeboden. Voor groot en klein, voor iedereen haalbaar. Want we begeleiden alle deelnemers, ook met alles i.v.m. wandelen. Zelfs bij hoge temperaturen (code rood) werden de parcours aangepast. Naar minder kilometers, schaduwrijke paden, minder klimmen, meer water drinken, extra rustpauzes en een vroeger startuur. En zeer belangrijk, een gemoedelijk tempo, rekening houden met iedereen is eveneens ons motto en doel.

Houffalize is één van de mooiste wandelgebieden van de Ardennen. Een gebied van de Boven-Ourthe. Prachtige natuur met adembenemende panorama zichten. Op onze weekprogramma’s, was het wandelen naar één van de typische Ardense dorpjes Taverneux; langs de Ourthe Oriëntale (westelijke Ourthe); het Mountainbike parcours in Houffalize en de geocache – GPS tocht, allen top wandelingen.

De Kidstour was terug een succes. Wandelen door de natuur, als WalkOn Mooimaker. Super vonden de jongeren dit, stappen voor het goede doel, het klimaat. Het zwerfvuil, sluikstorten, verwijderen met een speciale grijper, uit onze bossen. We stonden versteld hoeveel sigarettenpeuken de kids gevonden hadden, en alle andere vuil…. Houffalize bezit nu wel de cleanste bossen. De deelnemertjes kregen uiteraard een speciale beloning van WSVL, Vayamundo en Mooimakers. Ook de deelnemende volwassenen kregen een aandenken. Op de laatste dag, was er de jaarlijkse afsluiter, de sneukeltoer.

We danken nogmaals alle toffe dankbare deelnemers, een dikke pluim voor allen, zeker voor de kids en jongeren. Dank aan alle vrijwillige begeleiders van WSVL. Tot op de WalkOn Wandelclassics op 30/08 – 01/09/2019. We hopen jullie te mogen verwelkomen op de Zomervibes 2020, met nieuwe tochten.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem