De Bollekens in Betekom

Woensdag hield de wandelclub De Bollekens een wandeling in Betekom. Betekom is een deelgemeente van Begijnendijk en ligt in Vlaams Brabant. Bij de start in de feestzaal Meubelen Verhaegen had je de keuze uit de verschillende afstanden de lussen A en B 4,6 en 10 km. Betekom ligt aan de Demer dat zorgde voor een mooie wandeling.

Bij de start wandel je onmiddellijk in het groen. Door de processierupsenplaag was de wandeling ingekort. Op een bepaald moment wandel je op het Moorsem wandelpad. Deze wandelroute start in de gemeente Begijnendijk. Je wandelt over een afstand van 9 km in de Provincie Vlaams Brabant. Na enkele mooie bloemenweiden passeer je de gemeente Baal een fusiegemeente van Tremelo. Wie over Balenberg spreekt denkt onmiddellijk aan de Grote Prijs Sven Nys die elk jaar op 1 januari gereden wordt. In de omgeving mag er vrij gewandeld worden. De Balenberg ligt in het Zuid-Kempische landschap. Deze mooie natuur bestaat uit twee heuvels een lage en een hoge zo’n 45m boven de zeespiegel. We verlaten de omloop en nemen verder een duik in het natuurgebied en wandelen verder op het Balenberg wandelpad. We passeren een korenwindmolen of wat er tot vandaag nog van overblijft.

Volgende stap wandelen we in het Meetshovenbos op het grondgebied van stad Aarschot. Een prachtige bos met verschillende loofbomen. Dieper in het bos kwam je een Lourdesgrot tegen een klein bedevaartsoord. Stichter was Jozef Van Dessel in 1934. Na heel wat mooie beukenlanen en wandelpaadjes in het Meetshovenbos, wandelen we de laatste km door de “Demer en Dijle”. Zo bereiken we stilaan de startzaal. Proficiat aan al de vrijwilligers van de wandelclub De Bollekens voor een geslaagde wandeldag.

Verslag: Theo Vallons

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)