Prachtige Marulwandeling

De Molenaarelst, de Marul in de volksmond, is een dichtbevolkte arbeiderswijk tussen Zonnebeke en Beselare, met ongeveer 250 inwoners. Elk jaar werd er een grote wijkkermis georganiseerd, waar gedurende enkele jaren ook een wandeling werd uitgestippeld. Dit jaar kregen de Drevestappers de vraag om opnieuw een wandeling te organiseren. Er werd een overeenkomst gesloten en op 2 augustus 2019 was het zover.

Er werd een parcours uitgestippeld bestaande uit 3 lussen die onderling combineerbaar waren. Eén lus ging richting het Polygoonbos (Polygon Wood). Er kon geopteerd worden voor 8 of 5 km. Beide afstanden gingen bijna volledig door het bos. De 8 km maakte een grotere lus in het woud. Hier werd ook pijnlijk duidelijk wat de Eerste Wereldoorlog heeft aangericht in de streek. Langs de route liggen verschillende militaire begraafplaatsen en/of monumenten.

Eenmaal uit het bos hebben de wandelaars een prachtig zicht op de omgeving.
Een andere lus deed het kasteelpark aan. Dit prachtige park herbergt nog meer herinneringen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen van WOI, de vreselijkste oorlog waar mensen van over de hele wereld gevochten hebben.

Gaandeweg worden alle nationaliteiten er geëerd, van Engelsen tot Australiërs, Maori, en nog vele anderen.
Deze lus was er een van 7 km en ook heel mooi. Dank aan Luc Bossuyt voor zijn foto’s.
Dit was zeker een geslaagde wandeling, een prachtig parcours met heel veel natuur. Zeker voor herhaling vatbaar. Proficiat aan de Drevestappers voor de prima organisatie.

Volledige fotoreportages:
Klik hier voor de reportage van Josiane Questroy
Klik hier voor meer foto’s