Bosland, in Lommel

Vandaag was er de 38e Internationale Teutentocht, die georganiseerd  werd door de wandelclub Milieu 2000 Lommel. Lommel ligt in de provincie Limburg, tegen de Nederlandse grens. In de school Provil was de inschrijving en de start van de wandeling. Je had de keuze uit de verschillende afstanden van 5 t.e.m. 23 km, en dit doorheen de mooie natuur van Lommel.

wandeling in Lommel 4-8-2019 099

Bij de start van de wandeling werden de wandelaars er attent op gemaakt, dat  deze wandeling voor een goed doel bestemd was. In de zaal stond een WalkOn stand opgesteld. Wandelsport Vlaanderen vzw en het WalkOn-wandelcriterium 2019 streven naar gelukkige mensen in een betere wereld. Samen met Mooimakers gaan zij de strijd aan tegen het zwerfvuil.  De start van de wandeling ging langs de bebouwde kom. Maar al gauw zaten we op een veldweg, tussen de aardappelen en de mais, die bijna klaar waren voor de oogst. Van daaruit wandelen we langs de spoorlijn Hamont – Antwerpen. Dat wordt ook de IJzeren Rijn genoemd.

Van daaruit wandel je in Bosland. Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Met zijn wandelnetwerk verbindt het heel wat bekende wandelgebieden, zoals de Hoeverbergen, het Katrijt, Kattenbos en het natuurgebied de Eikeberg. Je wandelt door de Heuvelse heide, landschappen van naaldbossen en waterplassen. De meeste parcours gaan over rustige zandwegen, zo naderen wij het Kattenbos. Op de route ligt een Duits militaire begraafplaats. Je wandelt langs de eindeloze rijen graven. Vele graven hebben zelfs geen naam. Verder stappen we het gebied Kattenbossenheide in, een natuurparel met adembenemende heidelandschap.

Zo kwamen we aan het einde van een schitterende wandeling. Een dikke pluim aan iedereen van de wandelclub Milieu 2000 Lommel.

Verslag: Theo Vallons

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)