Golvend Veldwezelt

Wandelclub WSV De Sparrentrippers organiseerden hun jaarlijks vertrek in het O.C De Helle in Kesselt. Kesselt ligt in de gemeente Lanaken in provincie Limburg. Het was een gehucht van de gemeente Veldwezelt voor 1977. De wandeling ging door mooie stukken natuur, vlak tegen de Nederlandse grens. De afstanden waren 5, 8, en 11 km.

Veldwezelt 7-8-2019 034.JPG

De 11 km vertrok in het landbouwgedeelte van Kesselt. Je had er een mooi panorama op de gemeente Vroenhoven. Eens uit het centrum kwam de brug van Vroenhoven dichterbij. Sinds enkele jaren is de brug een belevingscentrum geworden over de Tweede Wereldoorlog en de binnenvaart. Over het Albertkanaal gingen we rechtsaf richting gemeente Kanne. Daar kregen we de Kanneberg onder onze voeten geschoven. Van daaruit had je een mooi uitzicht op Maastricht. We naderen en steken de grens over met Nederland. Je wandelt er in enkele rustige woonwijken van Maastricht. Eenmaal uit de woonwijken wandel je terug in Belgisch Limburg. We gaan opnieuw de brug van Vroenhoven over en bereiken terug de zaal. We zijn in form dus doen nog de 8 km erbij. Het parcours van de 8 km ging rond de gemeente Veldwezelt.

Je krijgt er een afwisseling van velden en natuur, waar het heerlijk vertoeven was. In de open natuur stuiten we op De Kesseltse kip. Het is een berg grond dat bij het uitgraven van het Albertkanaal gestort is. Nu is het een monument van de tweede wereldoorlog als herinnering  aan een zware veldslag. Verder wandel je op de dijk die ook ontstaan is bij het uitgraven van het Albertkanaal. Het was mooi wandelen tussen de wilde kruidenplanten en de vlierstruiken Zo bereiken we stilaan de aankomst van de wandeling. Het was een zeer geslaagde wandeling. Proficiat aan de wandelclub De Sparrentrippers.

Verslag: Theo Vallons

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)