Mooie Boswandeling in Wijchmaal-Peer

De club Wandel Mee Breughel lokt ons vandaag naar Wijchmaal – Peer voor hun 8ste woensdagtocht. Het vertrek is voorzien in het begeleidingscentrum Sint-Elisabeth, een locatie waar maatschappelijke ondersteuning wordt gegeven aan jongeren en volwassenen met een handicap en/of karakterstoornis. Voor meer info klik hier. Er schijnt een heerlijk zonnetje en de weersomstandigheden blijven vandaag gunstig. Er is een mogelijkheid om verschillende lussen van 5 tot 10 km te bewandelen, die onderling combineerbaar zijn. We kiezen voor de 10 km.

Na enkele verharde wegen komen de wandelaars in het prachtige bos van de Resterheide, gelegen op de grens van Peer en Hechtel-Eksel. De wandelaars worden getrakteerd op een gedeelte van het arboretum, waar men kennis kan opdoen over de verschillende boomsoorten die hier gedijen. Mooie bospaden, soms smal en dan weer breed wisselen mekaar af.

Men volgt een tijdje de Bollisenbeek en een mooie uitkijktoren geeft een prachtig uitzicht op een grote waterplas, de Begijnenvijvers, waar veel watervogels, eenden en ganzen kunnen bespied worden. Deze vijvers zijn deels ingericht voor passieve recreatie die de vissport beoogt en deels als beschermd natuur- en broedgebied. Hier nemen we even een koffiepauze in het cafetaria Het Begijntje en genieten van de omringende mooie natuur.

DSC_5063

Na het bewonderen  van deze prachtige omgeving stappen we weer door het mooie bos, parallel met het fietspad van het Limburgse Fietsroute netwerk en bereiken na enige tijd weer het centrum van Wijchmaal waar ons in de vertrekzaal een lekkere boekweitkoek met spek geserveerd wordt.

DSC_5085

We hebben weeral genoten van een mooie wandeltocht, van de prachtige natuur en van het vriendelijk personeel van deze club. Bedankt bestuur en medewerkers voor de geslaagde organisatie van deze tocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise