Winderige zomer in Wimmertingen

Vandaag richten we onze pijlen op Wimmertingen, de meest zuidelijke deelgemeente van Hasselt. Het is een klein agrarisch dorpje waar de club Terug op Stap Hasselt haar locatie gevonden heeft in de Wimbert om haar zomertocht te organiseren. Een perfecte begeleiding om onze wagen te parkeren geeft al een eerste indruk van een prima organisatie. We betreden de prachtige ruime zaal en na de inschrijving bekijken we de plannetjes met de parcours. Het zijn verschillende lussen die steeds weer terug keren op het vertrekpunt en combineerbaar zijn tot grotere afstanden.

De lus van 8km brengt de wandelaars via de Mombeekdreef langs de Mombeekvijver en passeren enkele beekjes zoals de Mombeek, de Misenbergbeek en de Oude Mombeek. Het parcours komt voorbij het Mombeekkasteel, dat echter verscholen ligt achter de begroeiing. Het hoogtepunt van deze omloop is het natuurgebied De Nietelbroeken, een open tot half open natuurgebied, beheerd door Natuurpunt. Een ongerepte natuur waar allerlei vogels en ander gedierte zich kan verschuilen en kan nestelen.

Een deel van het gebied bestaat uit oud loofbos dat gekenmerkt wordt door een groot aantal voorjaarsplanten en kruiden. Het is een prachtig pad, dat regelmatig voorzien is van knuppelpaden om niet weg te zakken in de drassige ondergrond. Ondertussen stijgt de temperatuur en wordt het zelfs een beetje zwoel, maar de krachtige wind zorgt dan weer voor wat afkoeling.

Na de rustpauze in de vertrekzaal stappen we naar het parcours van de 5km, dat de wandelaars eerst langs de Mombeekvallei leidt, weeral een prachtig gebied. De 10km stappers vervolgen hun pad nog een eind verder langs deze Mombeek. Wij slaan rechts af en betreden dan nog een mooie bosstrook die uiteindelijk op de wijk Henegauw uitkomt, waar tal van grote villa’s gevestigd zijn. Ook hier ligt nog een kasteel verborgen in ’t groen, kasteel Henegauw.

De pijltjes wijzen de wandelaars verder door een groene dreef die uitkomt in Wimmertingen waarna de vertrekzaal terug wordt bereikt. Het was weer puur genieten van deze wandeldag en de lekkere consumpties achteraf. Bedankt bestuur en medewerkers voor deze prachtige organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise