Stormvogeltocht door Oostende

Ooit was het een wandeltocht van wandelclub Stormvogels maar sinds ze niet meer bestaan hebben de Keignaerttrippers Oostende deze tocht overgenomen als we het hebben over de “Stormvogeltocht”. Zelfs de startlocatie is hetzelfde met name zaal Sluisvliet, even buiten het centrum. De hoogste afstand is 19,5 km verdeeld over 2 lusjes rond de startzaal. Door het aantal bezoekende clubs per bus is de zaal goed gevuld, gelukkig is het mooi weer zodat we nog buiten kunnen zitten.

We zijn gestart met de andere afstanden voor de wandeling waar de vismijn een grote rol zal spelen, de ideale locatie voor die stormvogel. De vismijn heeft zijn functie niet meer als weleer toen er nog vele vissersboten hun vangst leverde oftewel aan de veiling of de vele viswinkeltjes hier. Met al de hoge appartementsblokken zullen we later niet meer merken van al de charme die hier heeft plaatsgevonden. We wandelen verder door de maritieme site het strand tegemoet al zijn er geen badgasten te danken aan de wind die niet harder blaast als gisteren wat ons bedenkt dat de zomer ver weg is.
Aan het Fort Napoleon wandelen we terug naast de nog enkele oude vissersboten op de Dirk Boelskaai (oud-gouverneur van West-Vlaanderen) de rustpost tegemoet in de cafetaria van het sportcentrum op nog geen 100m van de startlocatie. Die passeren we ook na gerust te hebben maar wandelen door naast de spuikom het stukje groen nemend dichtbij de vuurtorenwijk.

Een stukje Bredene staat ook op de agenda d.m.v. het paadje naast de trambaan om deze dan over te steken het strand tegemoet om weer af te slaan aan het fortcomplex. Nu de andere zijde op de site van Duin&Zee passerend om via de hondenloopzone de watertoren tegemoet tot aan de tramhalte om terug te belanden in de startzaal. Voor ons, als grootste afstand moeten we nog een lusje doen waar we de spuikom helemaal rond wandelen, de IBIS- school (zeevaartschool) passeren terug het groene stukje als daarnet, nu korter om kriskrassend door de Vuurtorenwijk met zijn volkstuintjes de kerk passerend recht de finish tegemoet.

Verslag: Birger Coulier
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Birger Coulier)