Kermis in Ruiselede

Wandelclub De Molenstappers Ruiselede, hield vandaag zijn 24ste Kermistocht. Ruiselede is een gemeente in West-Vlaanderen. De startzaal was zaal Sport en Spel. Er was een ruime keuze aan afstanden van 4 tot 25 km, en de wandelaars kregen ook voldoende verzorgde rustposten op deze Kermistocht.

Het was wandelen langs landbouwwegen, dreven en kerkwegels. Voorbij de grotere hofsteden, en door privaat domeinen, kon men vandaag stappen en genieten. Ruiselede is ook gekend voor zijn molens. Vandaar de naam van de wandelclub, en de naam van de gemeente : het molendorp. In de 19de eeuw telde Ruiselede meer dan 10 windmolens. Twee werkende windmolens domineren nog steeds het dorpsbeeld. De Hostesmolen en de Knokmolen. De Hostesmolen (of Hostensmolen) is een stenen windmolen. Sinds 2000 wordt hij ook de Gemeentemolen genoemd.

De tocht die wij verkozen hadden, was ten einde. Bepaalde afstanden stapten nog door het domein de Formanoir, en door bossen. We kregen allen onderweg verscheidene versnaperingen en proevertjes. Maar het was vooral een rustige landelijke wandeling met heel wat groene natuur. En wij hadden het zo goed als droog gehouden.

Alvast bedankt, alle vrijwilligers en bestuur van De Molenstappers, en zeker dank aan de 2053 wandelaars. Het was vandaag eveneens een WalkOn tocht. Een wandelcriterium, niet alleen met woorden maar ook in daden. Deze doelstelling hebben Vayamundo en WSVL voor ogen met WalkOn. Men zet zich in o.a. op natuur- en milieuzorg en nog zoveel meer. Dus konden de kinderen en jeugd, zich nuttig maken als Mooimaker, (met een grijper het zwerfvuil en sigarettenpeuken verzamelen). Goed gedaan en proficiat. WalkOn : een unieke wandelbelevenis waar JIJ gelukkiger van wordt en waar de wereld “Beter van wordt”!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem