Een tropische Mote-Molentocht

Na de 4daagse van de IJzer, stappen we verder. Vandaag bij wandelclub de Wervikse Wandelsport Vereniging. We starten vanuit de feesttent Mote – Molenmeersen te Wervik. Er was hier de driedaagse Boerenkermis, met verscheidene activiteiten voor jong en minder jong, waaronder deze 14de Mote Molenmeersentocht.

Het was rustig landelijk wandelen, over onverharde wandelpaden, door het glooiende landschap. Met als blikvanger , een typische windmolen (1225) de Kruisekemolen. Volgens de gekozen afstand, wandelde men verder richting Kruiseke, via pittoreske landweggetjes. Onderweg was het opletten geblazen, want de fietsers van de vierdaagse in Roeselare, reden een eind op hetzelfde parcours. “Ik wandel Veilig”, was hier zeker van toepassing.

Onder een stralende hevige zon, was het genieten van enkele statige herenboerderijen, en van de Leievallei. Wandelen via een stukje van de Tabaksroute was top. De tabaksplanten hangen nu te drogen. Maar we genoten nog meer van de vlas en de druivenranken op dit parcours. De mooie blauwe druiven deden ons watertanden.

Na de rust was het terug landelijk genieten, met een mooie lus van 7 km richting feesttent. In Wervik komen de Vlaamse en de Franse Leiestreek samen. Logisch dat de stad, vele eeuwen lang een bloeiend knooppunt was. En deze prachtige stad, is meer dan tabak alleen. Gelegen op het kruispunt van de Westhoek, de Leiestreek en Noord-Frankrijk. Proficiat, aan alle vrijwilligers en bestuur voor deze verrassende tocht.

Verslag (Patrick Olivier)

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Oliver