Tropische Flora-Stropkestocht

Deze midweektocht werd georganiseerd door wandelclub Florastappers Gent. Er was een nieuwe startzaal, Zaal Gildenhuis te Sint-Denijs -Westrem. De 736 wandelaars konden een keuze maken uit verscheidene afstanden van 6 tot 21 km.

DSC06300

Sint-Denijs-Westrem ligt aan de rand van Gent, met een prachtige groene natuur. Het was van bij de start rustig wandelen, door een groene autoluwe straat, naar het portaal Grand Noble. De boskern Grand Noble is één van de vijf elementen, die het Parkbosproject omvat. Het kasteel Grand Noble ligt te midden in dit gebied. De nieuwe bebossing, afwisselend met de reeds  oudere bossen, is een uniek wandelparadijs geworden. Dan kregen we nog een natuurparel, genieten en wandelen over het knuppelpad (800 m). Een prachtige fauna en flora was er hier, maar vooral rust en stilte.

Na de rust (terug in de startzaal) was het wandelen richting Afsnee, een dorpje aan de kronkelende Leie. Heerlijk, langs de Leie kuieren in wat schaduw, was welkom. De tweede rustpost was in het cultureel centrum van Afsnee (een vroeger schooltje). We gingen even een kijkje nemen in de romaanse Sint Jan Baptistkerk (12de eeuw). Voor het kleine kerkhof staat er een monument van W.O.I slachtoffers. Het veerpont, die wandelaars en fietsers naar de overzijde van de Leie brengt, hadden we niet nodig.

We wandelden verder landelijk richting startzaal in Sint-Denijs-Westrem. De 21 km stapten nog een extra lus, door de velden richting Drongen. De kortste afstanden kregen zoals de 13 km heel veel groene natuur. Een verrassende groene tocht, met een nieuw parcours, aan de rand van Gent. Proficiat Florastappers Gent, en dank aan alle vrijwilligers.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem