Zomers stappen rond Schuiferskapelle

Schuiferskapelle is een deelgemeente van de stad Tielt, in West-Vlaanderen. Wandelclub Watewystappers Tielt, hield hier vandaag zijn jaarlijkse Zomertocht. De startzaal was Club 77 gelegen in Schuiferskapelle. Een ruime keuze was er aan afstanden van 6 tot 24 km.

Het was landelijk wandelen in een rustige omgeving, via mooie dreven en wegels. Met dit mooie wandelweer, was het genieten van de vele groenten die hier gekweekt worden. In Egem was er een eerste rustpost. De gekende VRT – zendmast kon men reeds van ver waarnemen. Een zendmast met 305 m hoogte, staat langs de Vliegveldweg in Egem (deelgemeente van Pittem).

Na de rust was het terug landelijk wandelen in dit heuvelachtige agrarisch gebied, tot in Tielt. Na de tweede rust in een school te Tielt, was het terug stappen naar de startzaal. Bedankt vrijwilligers van wandelclub Watewystappers, voor deze gezonde landelijke Zomertocht, met verrassende nieuwe wegen en paden. (Verslag : Patrick Olivier)

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier.