“Stoom” aflaten in Gits

Op deze laatste dag van de zomervakantie, organiseerde de Gitse wandelclub Voetje voor Voetje, hun 31ste Stoomtuigwandeling. De start was vanuit de sporthal Ogierlande in Gits, met een keuze aan afstanden van 4 tot 30 km.

Gits is gelegen in het hartje van West-Vlaanderen. Het was grotendeels landelijk wandelen in en rond het glazen dorp. Een vernieuwd parcours kregen de 1300 wandelaars, met verzorgde rustposten. Na de rust wandelden we naar het gehucht Geite.

Geite of Sint Jozef Geite, is een gehucht van de gemeente Hooglede. De lekkere Geytetaart, een lokale streekspecialiteit is genoemd naar dit gehucht. We wandelden terug richting Hooglede, onderweg genoten we van een uniek wolkenspel. Ook was het genieten van een aantal hoeves, die opgenomen zijn als onroerend erfgoed.

Terug in de startzaal, bedankten we de Gitse wandelclub Voetje voor Voetje voor hun inzet. Proficiat.

Verslag : Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier