Bos en heide kleurt Houthalen

Vandaag richten we onze wagen naar het, voor ons, dichtbij gelegen Houthalen om te genieten van de Heidetocht, georganiseerd door club Samen Uit Samen Thuis (S.U.S.T.). Het belooft op weervlak een prachtige wandeldag te worden en dat merken we ook al aan het vertreklokaal Zaal Berkenveld, waar er al een heerlijke drukt heerst.Samen met onze kleinkinderen schrijven we in voor de 12km en begeven ons al dadelijk in een groen gebied.

Het eerste deel van de tocht stappen we steeds door het bos met afwisselend brede en smalle kronkelende paadjes. Verscholen tussen al dat groen blijven we gespaard van de zonneschijn. We bereiken het recreatiepark Kelchterhoef waar we de eerste partij purperen heide onder de voeten krijgen en een mooi zicht op de grote plas. Na een hele pauze te wandelen rond dit prachtige watergebied leiden de pijltjes ons naar de controlelocatie. Een nette ruime zaal met mooi terras en mooi uitzicht.

Tijdens het 2de gedeelte krijgen we eerst nog een tijdje bos te verwerken maar komen dan terecht op de Tenhaagdoornheide, een natuurgebied van 360ha met bossen, heide, stuifzand, schapenweiden en de Limburg Golf en Country Club. Hier passeren we grote stukken heide, die echter stilaan haar diepste purperkleur verliest, maar toch nog een mooie uitstraling weergeeft. Veel wandelaars weten dit te appreciëren want er wordt naar hartenlust gefotografeerd. Ook zijn hier golfsport beoefenaars druk in de weer om een balletje op zijn juiste plaats te slaan.

Bij het verlaten van dit juweeltje van deze streek komen we op een brede kiezelweg. Na nog een stukje bosweg te volgen bereiken we weer het gehucht Meulenberg, waar de aankomst gelegen is. Het mag wel eens even gezegd dat de uitpijlers een dikke pluim verdienen voor de zeer duidelijke uitpijling en prachtige splitsingsborden. Het was niet alleen een ideaal wandelweer, maar ook een aanbevelenswaardige mooie tocht. Niettegenstaande we de streek hier goed kennen hebben we weeral genoten van een prachtige wandeldag en feliciteren bestuur en medewerkers voor de perfecte organisatie van 2 wandeldagen. Tot een volgende!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise