Zomerse Wandelclassics in de Ardennen

Tweedaagse WalkOn Wandelweekend in Vayamundo Houffalize.

De WalkOn Wandelclassics 2019 Houffalize, ging van start op zaterdag 31 augustus tot 01 september. Zondag was er ook een actie met de Mooimakers en een Plus wandeldag. Een uniek wandel- en belevingsevenement, een organisatie van Wandelsport Vlaanderen in samenwerking met Vayamundo.

Houffalize is gelegen in één van de mooiste wandelgebieden van de Ardennen. Een gebied van de Boven-Ourthe met een groen glooiend landschap, en bosrijke hellingen. De keuze was van 6 tot 25 km. De wandelaar, kon perfect de moeilijkheidsgraad bekijken op de plannen in de startzaal. Er was voor elk wat wils, en we hadden ideaal wandelweer.

DSC06619

Op zaterdag was er een prachtige wandeling door groen, bos en weiden naar Tavigny. Met als blikvanger het kasteel, dat uit de middeleeuwen dateert. Het onderging over de jaren, veel verbouwingen. Van middeleeuwse burcht naar een Renaissancekasteel. Het is nu een privé eigendom, maar het is goed te bewonderen en zichtbaar langs de weg. Onze eerste wandeldag was reeds een voltreffer. Goede bepijling, (enkel tijdens dit wandelweekend door WSVL vrijwilligers) en prachtige parcours, met vooral adembenemende panoramazichten. Het “Blarenbal” ’s avonds, na een heerlijk buffet, was een succes! De 600 wandelaars hadden een super eerste wandeldag meegemaakt.

Na een goede nachtrust (voor sommigen tekort) en een super lekker ontbijt, terug de wandelschoenen aan. Dag 2, op zondag,  was het glooiend wandelen met soms echte kuitenbijters. Door berg en dal, over verharde en onverharde paden, naar de schilderachtige dorpjes Mont en Taverneux of het kabouterdorp Achouffe. Waar het altijd een beetje geurt naar bier dat er gebrouwen wordt in een ambachtelijke brouwerij. Een La Chouffe in brasserie d’Achouffe te Achouffe is top! De 766 stappers hadden alleen maar lovende woorden over deze unieke organisatie.

Het was terug een onvergetelijk wandelweekend, in het ongerepte Houffalize en in het vakantiecentrum  Vayamundo Ol Fosse d’Outh. Een oase van rust en ontspanning voor iedereen. Dankjewel medewerkers en vrijwilligers van WSVL voor jullie inzet. Wandelen voor een betere wereld, we blijven het doen. Datum voor 2020 zeker noteren : van 28 tot 31 augustus (+ aankomst van de Extreme Challenge 2020). Allen “Welkom”, maar op tijd inschrijven!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem : Dag 1

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem : Dag 2