20 Jaar Spartastappers Ardooie

Op zaterdag 14 september 2019 was het feest in Ardooie. De wandelclub vierde zijn 20 jarig bestaan met een receptie en avondfeest voor bevriende clubs, genodigden en hun clubleden in feestzaal de Ark. Het werd een uitbundig feest met een volle zaal en ambiance tot een gat in de nacht.

DSC06970

De wandelclub dankt zijn ontstaan , in maart 1999 , aan enkele leden van de voetbalploeg , Sparta Kapelhoek , die eens een wandeling organiseerden om hun kassa wat aan te dikken. Dit was een succes en stimuleerde enkelen die de wandelmicrobe al in hun bloed hadden om een wandelclub op te richten. Gabriel Verhaest , Walter Demuynck , Carine Galle en Rudi Demeulenaere namen samen met hun echtgenoten de touwtjes in handen en clubnummer 391 werd al vlug onder de doopvont gehouden. Het clubje van een vijftigtal leden dikte jaar na jaar aan en is ondertussen uitgegroeid tot vandaag een club van 424 leden. Onderweg kwam eind 2013 Dany Vanhalewyn de club ter hulp om de taken van Rudi als penningmeester over te nemen en de club een VZW statuut te bezorgen. Eind 2014 kwam Ronny Casier de bestuur kern versterken en sedert eind 2018 kunnen we rekenen op Filip Savat die vooral de parkoers ter harte neemt.

Deze ploeg zorgt dat Ardooie jaarlijks , met de hulp van een groep enthousiaste medewerkers , zesmaal op de kaart staat als wandelparadijs met hun moezeltocht in januari , skobiaktocht in april, Natuur- en bostocht einde mei , Sint-Germanustocht in juli , weekdagtocht in september en uiteindelijk de veldbostocht in oktober. De club kan rekenen op zijn actieve leden die het jaar rond met hun deelnames aan wandeltochten de eer van de club en Ardooie over het land verspreiden.

Naast de hoofdbezigheid wandelen zorgt het bestuur ook jaarlijks voor enkele ééndaagse bus uitstappen en een meerdaagse reis. Met het  clubfeest en enkele verwennende activiteiten worden de clubleden jaarlijks verrast.

Meer over de levendige werking van die club kan je lezen op de website :  www.spartastappers.be

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier

About the author

%d bloggers liken dit: