Herfsttocht Sleidinge

Blij als een kind trok ik naar Sleidinge, voor het eerst sedert vier maanden kon ik weer gaan wandelen na mijn operatie. Ik moest voorzichtig beginnen, daarom opteerde ik voor de 11 km waarvan een lus van niet minder dan 8 km maar ik zou rustig de tijd nemen. Deze wandeltocht was symbolisch want het was precies hier dat ik uitviel. De medewerkers van WAK Sleidinge waren er in de tent klaar voor. Intussen waren twee bussen van Wandelclub Koekelare aangekomen. Onder een stralend herfstzonnetje kon ik er aan beginnen.

Sleidinge is een dorp in Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van Evergem. De deelgemeente heeft een oppervlakte van 20,74 km² en telde 6.790 inwoners in 2006. Een bekende Sleidingenaar is de gewezen premier Wilfried Martens, van hem staat er een standbeeld aan de kerk. Sleidinge maakt deel uit van het Meetjesland, een landelijke regio tussen de steden Gent en Brugge.

2019-09-14 Sleidinge-83

Veel bezienswaardigheden zijn er hier niet. Het is er landelijk en vlak met weinig bebouwing. De streek is rijk bezaaid met veldwegels, rustige en landelijke wegen tussen de velden. Ook op de kortere afstanden viel er volop te genieten van de natuur. De eerste lus van een goeie drie km was een goede aanzet. De meeste afstanden kwamen minstens één keer in rustpost HippStore vandaar dat het er goed vol zat in de loods.

2019-09-14 Sleidinge-49

De lus van 8 km was een beauty in zijn eenvoud. Waterlopen, pittoreske bruggetjes, velden bezaaid met bloemen, niet geoogste maïsvelden kregen een mooi kleurtje door een hoogstaande zon. De wandelaars genoten met volle teugen van dit heerlijk nazomerweer. Moe maar tevreden bereikte ik de aankomstplaats.

2019-09-14 Sleidinge-91

Als toetje werd mij samen met de ruim 80 leden van Wandelclub Koekelare een bezoek aangeboden bij brouwerij Van Steenberge in Ertvelde waar de bekende bieren Augustijn, Piraat en Gulden Draak gebotteld worden. De brouwerij werd gesticht in 1784 en het verworven vakmanschap wordt al zes generaties lang overgedragen. De voorzitter van WAK zorgde voor een verzorgde rondleiding en bood achteraf een degustatie van de bieren aan en of het smaakte. Dank aan WAK Sleidinge voor een aangename, rustige en mooie wandeling en een warme ontvangst.

Geschreven door Frans D’Haeyere

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans D’Haeyere