Nazomertocht doet naam alle eer aan

Op zaterdag 21 september, de astronomische begindatum van de herfst, organiseerde wandelclub De Kruishoutemtrotters voor de tweede maal hun Nazomertocht vanuit Wortegem-Petegem. Deze club werd pas 3 jaar geleden boven de doopvont gehouden. Voorzitter Michel De Vreese beloofde de wandelaars een landelijke wandeling langs autoluwe wegen, tal van privé-domeinen op een lichtgolvend landschap met unieke vergezichten van de gehuchten Oud Moregem -Boeregem – Bouvelo en Vijverhoek.

Van herfst was er vandaag zeker geen sprake, integendeel, het zou een echte zomerse, warme wandeltocht worden met temperaturen die vlot de 20° overschreden. Wat zijn we dit jaar andermaal verwend! De wagens worden door parkeerwachters nauwkeurig naar een parking in een nabijgelegen kurkdroge, stofferige weide geleid. De carwashes zullen gouden zaken gedaan hebben na de tocht. Start en finish zijn opnieuw gelegen in de voetbalkantine t ‘Kippenhof, langs de Kasteelstraat. Wortegem-Petegem ligt op de linkeroever van de Schelde, tussen de stad Oudenaarde en de provincie West-Vlaanderen en is vooral bekend door zijn heerlijke citroenjenever Wortegemsen. Onderweg werden wij getrakteerd op deze intussen wereldberoemd geworden dreupel.

Ik stapte vandaag door veel stukken prachtige privé domeinen. In Wortegem mogen we een eerste maal rusten. Hierna konden de wandelaars vele kilometers zich heerlijk laten uitleven in een wondermooi, rustgevend groene landschap. Er volgde een plejade van heerlijke voetwegeltjes, mooie panorama’s kregen de wandelaars te zien terwijl ze langs fraaie boerderijen passeerden. Mountainbiker en parcoursbouwer Dominique Vandensteene, met al zijn ervaringen op de fiets, maakte er opnieuw een schitterend parcours van. Van hem kregen we een uiterst gevarieerd landschap met sterke natuurwaarden voorgeschoteld.

Boswegels, weilanden, holle wegen, beekjes, aardewegels en mooie vergezichten vormden de rode draad in deze mooie 2e editie van hun Nazomertocht. Er zakten maar liefst 1627 wandelfanaten af naar Wortegem, maar liefst 752 meer dan tijdens de eerste editie. Aan alle medewerkers van wandelclub De Kruishoutemtrotters een dikke proficiat voor hun inzet om deze prachtige organisatie tot een goed einde te brengen.

TEKST: Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier