Met het openbaar vervoer of fiets, naar Assebroek

In West-Vlaanderen hield wandelclub Brugse Metten Wandelclub, hun 36ste Arsebrouc-tocht. Assebroek is een deelgemeente van de stad Brugge. De startzaal was in het Atheneum Jan Fevyn Assebroek. Maar wij stonden in opdracht van WSVL aan het station. Het was deze week  de mobiliteitsweek : van 16 tot 22 september 2019. WSVL slaat samen met duurzaam mobiliteit de handen in elkaar voor deze speciale actie. Wij spotten een aantal wandelaars die met de fiets, trein of bus naar de startzaal kwamen. Zij ontvingen een formulier om een gratis gadget van WSVL te krijgen als beloning. Enkel als ze deze wandeling stapten natuurlijk.

De keuze aan afstanden voor deze tocht was van 6 tot 22 km. Het was stappen op verkeersvrije en onverharde paden. Door het Bergjesbos, een bos van 1 ha, een stuifzandrelict. Eigenlijk was dit een speelbos. Dan mochten we genieten van de Gemene- en Loweiden, met een middeleeuws statuut. Heerlijk rustig wandelen was het hier in een prachtige natuur.

Het volgend pareltje, was een natuurgebied in Ver-Assebroek, de Assebroekse Meersen. Het 420 ha grote gebied wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Deze meersen vormen een geheel van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden, omringd door rijen knotwilgen en populieren. De duiventoren, is zeker een blikvanger in dit natuurgebied. Duizenden duiven kunnen hier nu nog onderdak vinden.

Met dit prachtig nazomers weer, was dit een zeer gevarieerde top tocht, rustig in een mooie groene omgeving. Proficiat, met jullie parcours en organisatie. En eveneens met de deelname aan deze  week van de mobiliteit. De gadgets worden persoonlijk opgestuurd naar de gespotte wandelaars door WSVL. Een beetje geduld voor #goedopweg samen met jou.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem