Herfstwandeling vanuit Ardooie

In West-Vlaanderen was het reeds herfst, veel wind, regenbuien en frissere temperaturen. Wandelclub Voetje voor Voetje hield hier vandaag hun Rhodesgoedtocht rond Ardooie. Ardooie is een landelijke gemeente, met heel wat natuur, en is bekend door zijn diepvriesgroenten. Dit is hun handelsmerk, het bedrijf Ardo is de grootste Europese leider in vriesverse groenten, groentemengelingen en groentebereidingen.

Maar we kwamen om te wandelen, en te genieten van deze landelijke natuur. De plaatselijke WSVL reporter, hielp eerst eventjes op de rustpost De Havers in Kachtem. Zijn gekozen tocht, start in Kachtem, zo naar het Rhodesgoed. Een mooi nieuw bos, aangelegd met vooral loofbomen, een waterput, en kleine waterweggetjes. Dit was vroeger landbouwgrond.

Deze tocht ging ook naar het Provinciaal domein ’t Veld. Een 44 hec ongerept bosgebied. Een oase van rust en natuurgenot, met mooie wandelpaden, enkele vijvers waaronder de vroegere kasteelvijver (’t zeetje). Het water staat zeer laag. Het zou eens moeten regenen voor de natuur, maar vandaag werd het af en toe serieus nat.

De rustposten waren een weldoende schuilplaats, om foto’s te nemen en even te drogen. Via verharde wegen ging deze Rhodesgoedtocht richting Ardooie naar de startzaal. Het cultureel centrum De Tassche, waar er met dit gure herfstweer toch 1100 wandelaars genoten hadden. Bedankt medewerkers – vrijwilligers Voetje voor Voetje, voor deze mooie natuurtocht. (Verslag Patrick Olivier).

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier