Wandelbeurs 2019, laat 5831 bezoekers inspireren

Op 28 en 29 september vond de tweede editie van de wandelbeurs WSVL plaats, in de Nekkerhal te Mechelen. Iedereen was welkom, en voor de leden van WSVL was de ingang gratis, mits vertoon van de lidkaart. Opening van 09u tot 17u.

DSC07241

Er was meer ruimte voorzien voor extra exposanten, alles i.v.m. wandelen, wandelreizen, voeding, schoenen, kledij, sokken. Kortom alles voor de wandeluitrusting, voor de langere afstanden en de kortere. Ook de GPS kwam aan bod. Dit jaar was er voor de kids, een klimmuur (met begeleiding van echte klimmers). Opnieuw was er de kids indoor blotevoetenpad, waar ze naar hartenlust konden stappen over zand, hout en schors. Een herborist leert ze alles over planten en kruiden in de natuur. De workshop, hoe je wandelen met kinderen boeiend kan maken, was interessant voor de ouders, maar zeker ook voor de grootouders. Ook het reuze springkasteel was een voltreffer voor de kids.

Op deze 2de editie was er meer workshopruimte en lezingen, met onderwerpen i.v.m. de wandelsport. O.a. EHBO  – ook over levensbedreigende situaties tijdens een wandeltocht – tips hoe veilig dragen van de rugzak – gezonde voeding, ook voor lange afstanden enz. Ik wandel veilig, het was voor velen een herhaling, maar zeker geen overbodige workshop! Integendeel! Er was een ruime keuze aan leerrijke items van ongeveer elk een uurtje, met veel interesse.

Nieuw was, dat men de wandelschoenen en sokken kon uittesten, tijdens een korte wandeling in de omgeving van de Nekkerhal. Top idee. De vele bezoekers vonden het wandelen met een virtuele bril (VR-bril) een aparte belevenis. Wandelen in een virtueel landschap op de wandelbeurs, een toffe ervaring.

Dit jaar was de gastregio : het Tatragebergte in Slovakije op deze wandelbeurs. Een culinaire en culturele beleving, met dansvoorstellingen, en uiteraard kregen de geïnteresseerden de nodige uitleg. Het ziet er een prachtige wandelregio uit, met vele verrassende mogelijkheden.

Deze tweede editie was groter, afwisselend, nieuwer, leerrijk. Het was een top weekend, met voor elk wat wils. Proficiat aan WSVL en alle vrijwilligers. We kijken al uit naar de 3de wandelbeurs.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem

About the author

%d bloggers liken dit: