Euraudax-wandeling te Lede

Dit weekend kon men in Lede kiezen voor 2 wandelingen: zaterdag in groep bij Euraudax Lede of zondag vrij, bij de 1ste wandeling van de nieuwe wandelclub ‘Wsv Gezellige Blommes’. Daar het in groep gezelliger is om te wandelen & bovendien de afstand nog 2x25km bedroeg heb ik ervoor gekozen dat dit de beste optie was. Er waren zo’n 63 wandelaars die deelnamen aan één of beide lussen aan een wandeltempo van 6 km/u.

We waren gestart richting de spoorlijn om toegang te zoeken tot het natuurlandschap Honegem op de grens tussen Aalst, Erpe-Mere & Lede. Deze tocht staat ook bekend voor de tussenstop bij één van de organisatoren thuis voor zijn bekende soep die door velen werd gesmaakt. Terug op gang passeerden we de vergane glorie van de Leedse dancing Eden Roc, die 40 jaar heeft bestaan waar de buurtbewoners alles aan doen om de bouw van appartementen op deze plek tegen te gaan. We volgen een stukje van de 4 Uitersten wandelroute en merken de oranje pijltjes op van de wandeling die zondag plaatsvond alsook menige mountainbikers die her en der tijdens ons traject zullen voorbij snoeven.

Vroeger had men hier vele rozenkwekers maar wegens de concurrentie is het stilletjes aan aan het verdwijnen maar gelukkig was er ander struikgewas die zijn heerlijke geur verspreidde. Nadat we in een café op het dorpsplein van Wichelen hadden gepauzeerd wandelden we rond het Hazeveldbos waarin ook het kasteel staat van de bedenker van de winkelketen Brantano maar door al dat wildstruikbeheer weinig van te zien was.

Nog even de Onnebossen door om nog een warmte-opkikkertje te krijgen van Jeroen & zijn vrouwtje Kristel vooraleer deze lus af te sluiten. 42 wandelaars hadden nog zin om exact dezelfde kilometers te doen en trokken zich dus op gang door de velden (grotendeels mais) om de groep weer bijeen te kunnen houden dankzij de gesloten overweg te Wichelen. Te Schellebelle zochten we de Schelde op die we geruime tijd bleven volgen om opeens linksaf natuurgebied Heidemeersen in te wandelen.

Ook al waren de wolken in de meerderheid, toch genoten er enkele van een luchtballonvaart terwijl wij café ‘Bij Lange Pier’ opzochten te Schoonaarde waar de eigenaar zeker een verzameling had van minstens 400 flesjes bier, enkele met een bijzonder etiket. Wie zich nog kon herinneren weet dat we deze lus ook deden tijdens de 75 km vorig jaar ook georganiseerd door deze organisatoren. Tot slot zochten we met een extra kledijlaagje de laatste velden op vooraleer we terug aankwamen aan de startzaal.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Birger Coulier)