Volvo Cars Gent gaat wandelen vol Energy

Donderdag 10 oktober organiseerde Volvo Cars Gent Belgium, voor haar personeel een infodag in het kader van Energy@Volvo. Wandelsport Vlaanderen werd uitgenodigd om op deze infodag, het personeel te mobiliseren, en de wandelsport te promoten. Enkele vrijwilligers uit RBK Oost-Vlaanderen, kregen een beurtrol om alle personeelsleden te begeleiden.

Voor of na hun shift of pauze. Van 10u tot 17u voor de dagshift  en van 20u tot 22u voor de nachtshift. Volvo Cars Gent Belgium neemt sinds enkele jaren deel aan, wandelorganisaties van Wandelsport Vlaanderen. Er stapten een 15 tal personeelsleden met succes de 42 km uit tijdens de Belgian Coast Walk in mei 2019. Zonder dat ze vroeger één kilometer hadden gestapt. Volvo Cars zorgt voor de volledige begeleiding, training, motivering, in ondersteuning met WSVL, samen met een 10 tal wandelambassadeurs vanuit het bedrijf Volvo Cars.

En onze doelstelling was de personeelsleden te woord te staan rond de werking, visie en missie van WSVL. De Website van WSVL werd uitgelegd e.d. Hoe veilig wandelen, was zeker een must. Maar eveneens over de familiale- kindvriendelijke wandelingen, en over de kinderwagen en rolstoel mogelijkheden. Er was veel vraag en interesse. De Walking in Belgium boek kon men vrijblijvend inkijken.

Waarom wandelen werd voor allen duidelijk, niet enkel voor de lichamelijke, maar eveneens voor de mentale gezondheid. Door de vele aanvragen, werkt  Volvo Cars Gent, nu voor dit project 2020 met een 20 tal wandelambassadeurs, vanuit het bedrijf. Een aantal personeelsleden willen een uitdaging aangaan, om een langere afstand te stappen. De 42 km tijdens de Belgian Coast Walk op 9 mei 2020, wordt de uitdaging. Maar ook voor de kortere afstanden was er veel enthousiasme. Durf de stap te zetten, dat is het motto voor allen.

Een mooi gezond top initiatief van deze werkgever Volvo Cars Gent. En het is bewezen : in de natuur regelmatig bewegen keeps the doctor away!

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Deflem

About the author

%d bloggers liken dit: