Beverlo schittert in de herfstzon

Vandaag lokt het mooie weer ons naar Beverlo om er te gaan stappen op de Herdenkingstocht August Molenberghs, georganiseerd door club Paul Gerard (WPG) uit Beringen. Beverlo  werd voor het eerst vermeld in 1186. Oorspronkelijk betekende de naam: “Op zandgrond gelegen bos met veel bevers”. Het werd een deelgemeente van Beringen door fusies in 1977. Bij aankomst is het al goed zoeken om nog een parkeerplaatsje te vinden en dit geeft aan dat het in de vertreklocatie, De Kardijk, al redelijk druk is. Maar door de zeer grote vertrekzaal valt dit nog wel mee.

Na het bestuderen van de verschillende parcours kiezen we voor de 12km die ons het meeste groen lijkt aan te bieden. Dit ervaren we dan ook al vlug en na een stukje langs de spoorlijn Hasselt-Mol te stappen komen we terecht in de bossen van Korspel, eveneens deelgemeente van de stad Beringen. Mooie kronkelende smalle paadjes, die ons regelmatig laten klimmen en dalen, leiden ons tussen de vele dennenbomen, herfstkleurige loofbomen, diverse struikjes en verdorde varens.

Regelmatig kunnen we prachtige paddestoelen bewonderen en het herfstliedje van het roodborstje klinkt als muziek in onze oren. De natuur is hier oogstrelend en wordt nog eens extra onderlijnd door de stralen van de schitterende najaarszon. Hier kun je als wandelaar pas echt genieten en je longen vullen met zuivere boslucht. We bereiken de parochiezaal in het dorpje Korspel waar we even kunnen genieten van een hapje en een drankje, ons geserveerd door vriendelijke medewerkers.

De tocht leidt ons daarna verder langs een stukje bebouwd gebied, maar al vlug bevinden we ons weer in het prachtige groen van deze streek. De paden zijn nu afwisselend bospaden en fietspaden van het Limburgs fietsroutenetwerk. Plaatselijk wordt er gewerkt in de bossen en ligt het er soms wat rommelig bij, maar het uitdunnen zorgt ervoor dat er licht in de bossen komt waardoor nieuwe groei mogelijk is.

Enkele mooie kapelletjes onderweg trekken onze aandacht, alsook het mooie park, dat men ons nog laat zien alvorens de vertrekzaal terug te bereiken. Het was weeral genieten van een prachtige najaarstocht en we bedanken het bestuur, de vrijwillige medewerkers en de kranige uitpijlers voor deze geweldige organisatie.
Verslag: Nico

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise