Wandelen met Halloween pompoenen

Wandelclub Egmont Zottegem hield vandaag 31 oktober, zijn jaarlijkse Halloweentocht. De startzaal was terug Feestzaal de Bevergemse Vijvers te Zottegem. Dit is een stad in de Vlaamse Ardennen, gelegen in Oost-Vlaanderen. Er was een zeer ruime parking voorzien, met prima begeleiding.

DSC08164

Men kon starten vanaf 14u tot 21u, en met een keuze aan afstanden van 5 tot 21 km. De zaal was sfeervol Halloween aangekleed. Maar buiten de zaal lagen er echte kunstwerken met allerhande pompoenen gemaakt. Top! Proficiat aan de 30 medewerkers, om dit zo kunstig uit te hollen en te bewerken op één dag. En dit voor 800 pompoenen, reuze groot en kleinere.

14 dagen zijn de medewerkers reeds bezig om deze tocht tot dit resultaat te krijgen. De verlichte pompoenen moeten vannacht  terug opgehaald worden om de veiligheid te garanderen, en het vandalisme te voorkomen. Hard labeur voor de 80 medewerkers vandaag, maar dankjewel en super gedaan in naam van de vele wandelaars.

Zottegem centrum, en vooral het Breiveldepark waren extra versierd met Halloween attributen. Het gratis Halloweendrankje voor iedere ingeschreven wandelaar smaakte heerlijk. Vele wandelaars, klein en groot hadden zich prachtig Halloween uitgedost. Waarom holt men pompoenen uit met Halloween? Een traditie en een eeuwenoude legende over een Ierse smid, Jack en de duivel. Vandaar de Jack-O’-Latern. Trick or Treat. Het was een gezellige plezante tocht, met ideaal wandelweer. Tot de volgende editie, en nogmaals proficiat.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem