Curieuze wandeling

Een groep enthousiaste medewerkers verwelkomden de wandelaars in de zaal ’t Riet in Zillebeke. Van daaruit vertrokken de verschillende afstanden voor de 12de Curieuze wandeling in Zillebeke. Het miezerige weer, de grijze lucht en af en toe een flinke bui konden de fervente wandelaars niet tegenhouden.

Een eerste lus vertrok richting Zillebeke dorp om, na het dwarsen van de baan, via een wegel richting een woonwijk te stappen. Aan het begin van de wegel staat een eigenaardig beeld, nl. 4 opeengestapelde bronzen kommen. Die kommen symboliseren de vier vijvers die ooit rond Zillebeke lagen. De vijvers waren Zillebeke-, Bellewaerde- en Coillievijver  plus nog 1 vijver in het Drie Blootenbos. In Zillebeke dorp was er geregeld wateroverlast en om het probleem aan te pakken worden grote structurele werken uitgevoerd.

De lus ging verder over rustige banen en door een boomgaard. Door de regen van de vorige dagen lag het parcours er soms wat modderig bij, maar dat kon de pret niet bederven. Beter een beetje modder en natuur dan steeds maar op asfalt lopen. En natuur dat kwam er ook op de tweede lus die de wandelaars kennis liet maken met Zillebeke vijver. De grootste afstanden kregen ook nog de verdronken weiden voorgeschoteld. Daarna ging het door een grote, prachtige appel- en perenboomgaard terug naar de start. Een kop warme drank verjoeg de koude en de nattigheid.

In de starzaal zaten twee zusjes te glunderen. Het ene meisje stapte voor de eerste keer 20km, haar zus heeft al 50km gestapt in Heuvelland. Proficiat aan de beide zusjes!
Het was een mooie tocht maar door het slechte weer was niet veel te zien van de prachtige omgeving.
Bedankt Curieus voor een geslaagde tocht en prima organisatie die toch 796 wandelaars kon bekoren.

Klik hier voor de fotoreportage van Frans D’Haeyere

Klik hier voor de fotoreportage van Josiane Questroy