Spoken in Gentbrugge

Wandelclub Florastappers Gent, hield vandaag zijn jaarlijkse Spokentocht. De startzaal was vanuit de VierdeZaal in Gentbrugge. Dit is een deelgemeente van Gent en gelegen in Oost-Vlaanderen. De zaal werd helemaal in spokensfeer gebracht door de vele vrijwilligers van de wandelclub. De medewerkers werden geschminkt, als echte lieve griezels.

Het opstellen van de spoken en griezelversieringen, zowel in de zaal, als op de parcours was een titanenwerk. De juiste attributen en speciale effecten, om de griezelsfeer veilig weer te geven, was ook dit jaar top gedaan. De vier spokengroepen waren er klaar voor, en de wandelaars groot en klein, prachtig uitgedost, eveneens. Zij konden starten vanaf 14u tot 21u. Aankomst werd verwacht ten laatste om 23u.

Het echte spoken was uiteraard bij duisternis. Een zaklamp, en een fluohesje met strips, was een aanrader voor de veiligheid. De parcours, één van 6 en één van 9 km, waren prima bepijld. En we konden door mooie natuur wandelen o.a. in de Gentbrugse Meersen. Het was voor iedereen genieten, zeker met dit redelijk droog wandelweer. Zelfs de allerkleinsten, en de jeugd vonden vooral de spoken, griezels, engerds, super cool.

De figuranten hadden dit jaar het terug super gespeeld, er was voor elk wat wils, met een unieke aanpak. Gentbrugge was vandaag één en al onderwereld in een fabelachtige sfeer. 3218 wandelaars, hadden alleen maar lovende woorden. Over de organisatie, de versiering, de figuranten, de spoken, de parcours, de kostuums en de schmink. Een speciale dank aan Ellen om gratis groot en klein tot echte griezels te toveren.

Deze 29ste editie Trick or Treat was top! Proficiat aan alle vrijwilligers en bestuur van Florastappers Gent, en ook aan de vele figuranten. Bedankt en tot op de volgende tocht, Gent bij Nacht op 14 december 2019. Allen welkom!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem