Oudenaarde wandelt op 11 november

Oudenaarde is een stad in Oost-Vlaanderen, 30 km ten zuiden van Gent. Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde, hield vandaag de Wandel mee dag – Oudenaarde wandelt. De startzaal was in de evenementenhal zaal Qubus, vlakbij het station van Oudenaarde.

Er was een ruime keuze aan afstanden en duidelijke plannen. De kortste afstanden stapten richting het sportstadium van Oudenaarde en terug naar de Qubuszaal. De 6 km genoot even van de Schelde, zij stapten over de voetgangersbrug naar de Abraham Hansschool, de eerste rustpost.

DSC08674

De grotere afstanden wandelden richting de Ohiobrug zo naar de Schelde. De Scheldemeersen en de opgravingen te Ename, was een leerrijk intermezzo. Een 21ste eeuws archeologisch park dat zwijgende ruïnes van een oude Benedictijnenabdij, het virtuele woord geeft. We kwamen even verder aan de rustpost in Oudenaarde, vlakbij de brouwerij Liefmans. Deze was welgekomen, want de wandelaars waren doornat, het bleef maar regenen, op deze 11 november.

Na de rust stapten we voorbij de Sint Walburgakerk (12de eeuw) met een beiaard van 49 klokken. Via de meerspoort ging onze tocht verder richting de Qubus. De langste afstanden deden de groene deelgemeente Volkegem en het Volkegembos. Oudenaarde, was vandaag nat en grijs, maar verrassend afwisselend. Een eeuwenoude landelijke pracht van de Vlaamse Ardennen, met Vlaanderens mooiste landschap en de Schelde.

Oudenaarde, de stad met veel natuur, brouwers en Adriaan Brouwer. Ook met veel geschiedenis, cultuur en gekend door de Ronde van Vlaanderen. Dus er was voor elk wat wils. Een deel van de opbrengst gaat vandaag naar de plaatselijke 11.11.11 actie. Proficiat aan het bestuur en alle medewerkers voor deze puike organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem