Novemberwandeling door Lichtervelde

Lichtervelde is een deelgemeente van Torhout, gelegen in de provincie West-Vlaanderen. Ook het “Houtland” van West-Vlaanderen genoemd. Het is een woon- en pendelgemeente met landbouw en wat nijverheid.

Wandelclub de Margrietestappers hielden vandaag hun Novembertocht. De startzaal De Schouw, heeft gelukkig een ruime parking. De keuze aan afstanden was 5 – 10 – 14 of 21 km. Het gekozen parcours werd de 14 km., richting Koolskamp. Via landelijke wegen, stapten de wandelaars naar een bijzondere rustpost. De Radar 9, dit is een communicatiemast op een gewezen militair domein. En is omgebouwd tot een jeugdverblijf – kampplaats in een bosrijke – landelijke omgeving.

Na deze speciale rust, wandelden we naar de Huwynsbossen. Dit is een groene long in een natuurarme regio. Het domein is een relatief jong bos (35 hec.) met veel loofboomsoorten. Het was genieten met dit herfstwandelweer, en van de prachtige herfstkleuren, en de paddenstoelen.

Op de terugweg, via de landelijke wegen stonden, we even stil bij een prachtige Herenboerderij (blijkbaar is het nu onbewoond). Deze landelijke wandeling was verrassend anders, waarvoor een dikke pluim aan de parcoursmeester en alle vrijwilligers van de Margrietestappers. (verslag Patrick Oliver)

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier