Glooiende Haspengouwwandeling rond Werm

Een prachtige zonnige dag wordt aangekondigd, dus kiezen we voor een tocht door de open natuur in de Haspengouwstreek, meer bepaald in Werm. Dit is een klein agrarisch dorpje, deelgemeente van Hoeselt. De club Vitalis-Hoeselt organiseert hier de herfsttocht en de parkeerwachters doen perfect hun werk om ons te leiden naar een grote parkeerweide. De medewerkers verlenen heel goedwillig hun toestemming om op de foto te staan. We bekijken daarna de parcours en kiezen voor de 12km.

Al snel bevinden we ons in De Wermer Beemd, een prachtig stukje natuur, doorkliefd met een smal wandelpaadje. Hierna worden we door het agrarisch gebied gestuurd, waar we een aantal mooie vergezichten kunnen bewonderen en dit met een lekker zonnetje en een mooie open lucht.

Werm-_-0037

We bereiken de Kluis van Vrijhern en willen hier dit geschiedkundig gebouw toch even van naderbij bekijken. Een bezoekje aan de kapel van Loreto doet onze mond open vallen door de pracht van dit interieur. Klik hier voor meer info  

Na het bezoekje aan de Kluis leiden de pijltjes ons door een zeer afwisselend gebied, velden en fruitboomgaarden, beemden en bosjes en steeds weer die mooie uitzichten over het glooiend landschap. Na enige tijd bereiken we het dorpje Schalkhoven, eveneens deelgemeente van Hoeselt, waar we even een rustpauze kunnen nemen in het Buurthuis. We worden bediend op onze wenken door een zeer vriendelijk personeel en kunnen met deze inwendige versterking er weer tegenaan om de rest van de tocht af te werken.

Ook nu kunnen we weer genieten van een zeer afwisselend parcours. Al moeten we soms ook wel eens onze kuitspieren aanspreken, het blijft genieten van zo’n wandeltocht van begin tot einde. Dank aan bestuur, medewerkers en uitpijlers voor de perfecte organisatie en het vriendelijk onthaal.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise