Schitterende Leietocht Drongen

Prachtig weer, schitterende natuur en enthousiaste medewerkers, meer was er niet nodig voor de Leietocht in Drongen op deze 17de november. De organisatie was in handen van Postiljon Wandelclub Merelbeke en zij maakten de wandeltocht tot een waar succes.

In 1974 kwamen voor het eerst een aantal mensen in de ban van de wandelsport.
Twee jaar later, in 1976, werd door deze mensen overgegaan tot het stichten van een eigen wandelclub.
Op de eerste opmerkelijke deelname van de club moesten we niet lang wachten. Aan de Nationale Wandeldag der Posterijen in Galmaarden werd met 50 leden deelgenomen. Dit was ongeveer het volledige ledenbestand!
De wandeling ging voor een groot deel langs de Leie, het was niet voor niets de Leietocht.

De hoofdbrok van de wandeling waren de Keuzemeersen. De Keuzemeersen liggen in een bocht van de Leie op grondgebied Baarle-Drongen. Het gaat om graslanden die ’s winters nat zijn en nu nog maar zelden overstromen. Een opvallend verschil met de andere meersen rond Gent is de aanwezigheid van heel wat houtkanten en knotwilgenrijen. De laagst gelegen percelen liggen centraal in het gebied en zijn over de gehele lengte van de Leie gescheiden door een oude oeverwal.

In de rustpost was het zoeken naar een zitplaats, gelukkig was het  heel mooi weer en kon er buiten gezeten worden. Na de rust ging het langs stille wegen en enkele mooie dreven terug naar de startzaal.
Een  prachtige wandeling! Proficiat aan alle medewerkers!

Klik hier voor de foto’s van Frans Deflem

Klik hier voor de foto’s van Josiane Questroy