Herfsttocht vanuit Werviks gehucht Kruiseke

Vanuit het Gemeenschapshuis De Knippelaar in de Wervikse deelgemeente Kruiseke stond op zaterdag 20/11 WSV Wervik garant voor een landelijke herfstwandeling in het licht glooiend Leie-landschap. Het zou in de beginfase een natte bedoening worden maar uiteindelijk zou het al bij al een aangename wandeldag worden. Ik ben er redelijk vroeg bij, toch is het al zoeken naar een vrije parkeerplaats. Door de regen ga ik maar op pad voor de 13 km.

In de Walking stond vermeld dat de tocht richting Zandvoorde zou trekken, maar door omstandigheden had de parcoursmeester een totaal nieuwe parcours uitgewerkt richting Ter Hand en Geluwe. Er was onderweg ook een jenever voorzien voor elke wandelaar. Langs tal van nieuw uitgestippelde, natte veldwegen gaat de tocht richting de Schiethoek waar ons al de jenever (of fruitsap) aangeboden wordt door een charmante medewerkster.

Hierna laat de parcoursbouwer de wandelaars kiezen tussen natuur of verharde wegen. Als echte, fervente wandelaar kies ik uiteraard voor mooie, herfstachtige natuur. Vanavond zouden mijn wandelschoenen een grondige poetsbeurt nodig hebben!
Het is toch genieten van de pracht van enkele heerlijke zichten op de Leievallei en enkele rustige, landelijke wegen leiden ons richting Geluwe. Na een deugddoende koffie wissel ik de bebouwde in voor tal van mooie veldwegeltjes richting finish.

Ik heb genoten van deze heerlijke 20e Herfsttocht. De vele medewerkers bezorgden de 1200 wandelaars een dag vol afwisseling en ontspanning. Zowel parcours als omkadering waren af. Dank aan de parcoursbouwer, het bestuur en de vele medewerkers voor een verzorgde wandeling en de warme ontvangst.

Verslag: Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier