Een “duurzaam” WSVL beleidsweekend in Vayamundo

In oktober ll. werd er gestemd en gekozen voor een nieuwe Raad van Bestuur in Wandelsport Vlaanderen. Deze werden uitgenodigd, samen met de uittredende RVB leden (hun mandaat loopt tot 31/12/2019) en alle Regiovoorzitters in het vakantiecentrum Vayamundo Houffalize. Een beleidsweekend met veel vergaderen en workshops. Eén van de vele thema’s was o.a. een duurzame toekomst creëren.

DSC08730

Dhr. Prof. Peter Wollaert (directeur Cifal Flanders) het VN-centrum voor opleiding en onderzoek rond slimme duurzaamheid, zorgde voor een wervelende uitleg. Er was een zeer duidelijke uiteenzetting over de historiek, en het ontstaan van de 17 SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen). Samen werden de WSVL genodigden uitgedaagd om na te denken en voorstellen te brengen, hoe ze binnen de federatie WSVL dit kunnen implementeren in de werking en visie.

DSC08733

Eén van de doelstellingen is Goede Gezondheid en Welvaart. Dit is wat WSVL reeds hoog in hun vaandel draagt. De samenwerking met de Diabetes Liga (sinds 2019), het project Te Gek, het WalkOn gebeuren met o.a. de Mooimakers, zijn enkele van deze duurzame doelstellingen. Wandelsport Vlaanderen vzw wil samen met haar wandelclubs en alle wandelaars investeren in projecten met duurzame doelstellingen.

Een dank aan Prof. Peter Wollaert voor de leerrijke uiteenzetting. Ook aan dhr. Roel Soors (directeur WSVL), dhr. Jef Joosten (voorzitter WSVL) en Lieven Hostens (nieuwe voorzitter WSVL vanaf 01/01/2020). Proficiat, aan alle aanwezigen voor jullie inzet en goede medewerking. Een speciale dank ook aan de directie van onze samenwerkende partner Vayamundo voor hun gastvrijheid.

About the author

%d