Een “Te Gek!?” Swinnetou Spoor

Vandaag was het wandelen voor het goede doel. Een Te Gekke wandeling, het Swinnetou Spoor. Een tocht georganiseerd door wandelclub Vos Schaffen vzw te Schaffen. Dit is een deelgemeente van Diest in de provincie Vlaams Brabant. Swinnetou Spoor : de naam komt van Guy Swinnen, de ambassadeur van deze Te Gek!? campagne. Het werd een afsluittocht van een succesvol jaar, meer dan 35.000 deelnemers stapten, om de geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken.

Guy Swinnen wandelt dagelijks in de natuur van Schaffen en Hees. Dit werkt voor hem nog steeds therapeutisch na zijn depressie. De parcoursmeesters hadden zijn tocht – spoor in de meeste parcours verwerkt. Een keuze was er van 4 tot 30 km. De wandelaars kregen een gevarieerde tocht, voor elk wat wils. Via de dorpskern was het richting holle wegen, over de heuvels,  en dan was het door de bossen van Hees stappen. Prachtige rustige groene natuur, om helemaal zen, en blij van te worden.

In de rustpost, het psychiatrisch Ziekenhuis Sint – Annendael te Diest, smaakte de Te Gek!? soep heerlijk. Een recept van Jeroen Meus. Na de rust, kon de wandelaar de prachtige tuinen bewonderen. Eveneens een galerij met unieke kunstwerken van de lokale kunstzinnige artiesten. Schaffen is alom bekend voor zijn militair verleden. O.a. de kazerne en het opleidingscentrum van het Belgisch leger voor parachutisten. Het Hageland is soms heuvelachtig met prachtige vergezichten en een verrassende natuur.

Nog een verrassing was, dat er voor alle deelnemende Te Gek!? wandelclubs, alle partners, Parantee – Psylos en Wandelsport Vlaanderen, een Te Gek!? Guy Swinnen muziekoptreden gegeven werd. In de kerk, over de startplaats, een lekkere toffe afsluiter van een eerste succesjaar.

Bedankt, en proficiat aan iedereen die zijn Te Gek!? steentje bijgedragen heeft. Samen verder Te Gek!? wandelen in 2020, voor een betere geestelijke – lichamelijke gezondheid! Durf de stap te zetten, en doorbreek zo samen het taboe en de drempel!

Klik hier voor de foto’s van Jos Van Dingenen

Klik hier voor de foto’s van Frans Deflem