Winterwandeling door Loppem

Loppem is een gemeente in West-Vlaanderen, vlakbij Brugge. Wandelclub Godelievestappers Ruddervoorde hielden vandaag, de Wintertocht Loppem. De laatste editie van deze tocht. De startzaal was sporthal De Strooien Hane, waar de wandelaars een keuze hadden uit 6 afstanden (5 tot 22 km).

Alle afstanden starten in het centrum van Loppem. Via rustige bosdreven wandelden we naar het provinciaal domein Tilleghem. De naam verwijst naar een plaats (gem) bij een brug (tille) waar heel vroeger een houten burcht stond. Landelijke weggetjes, begeleiden  de wandelaars naar de priorij O.L.V. van Bethanië. Een prachtig domein met een neoromaans klooster met de orde zusters Benedictus. Het klooster biedt als internaat onderdak aan de meisjes van de nabijgelegen abdijschool van Zevenkerke. De Sint-Andriesabdij van Zevenkerke, is een neoromaans – Byzanthijnse abdijkerk (1899-1900). Het bezit zeven kapellen in verschillende stijlen die herinneren aan de zeven grote basilieken van Rome.

Het gemeentepark met zijn kasteel van Loppem was de laatste blikvanger. De langere afstanden stapten nog naar het kasteel Ter Lo. Deze mooie natuurwandeling was ten einde. Het weer was super (niet zoals ze voorspeld hadden) maar wel ideaal wandelweer. Bedankt, vrijwilligers voor jullie inzet, samen zijn jullie een top team.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier.