Genieten in de Gentse kunststad

Vandaag was het een hoogdag bij wandelclub Florastappers Gent. Namelijk door de jaarlijkse tocht Gent bij Nacht. De startzaal was in Odisee Technologiecampus Gent. Een zeer ruime moderne zaal, waar de vrijwillige Florastappers 5312 wandelaars konden verwelkomen. De parcoursmeester Bram had terug een verrassend parcours uitgepijld, en de interessante uitleg leest men op de site van de club.

Het was richting Oud Sint-Elisabethbegijnhof (1242) wandelen, dan naar het Prinsenhof (vroeger een kasteel 13de eeuw), ook het geboortehuis geweest van Keizer Karel. Na de Lievekaai, was het wandelen naar het Gravensteen, een burcht uit de 9de eeuw.

Op het Veerleplein, aangrenzend aan het Gravensteen, stonden we even stil bij het kunstwerk Ai Nati Oggi (betekent aan wie vandaag geboren is) van A. Garutti. Het kunstwerk is geïntegreerd in de lantaarns van het plein.  De 12 km stapte verder naar een pittoresk begijnhof O.L.V. Ter Hoyen. Het werd in 1998, terecht erkend door Unesco werelderfgoed.

De Koren- en Graslei mochten zeker niet ontbreken op deze tocht. Ook de majestueuze bruggen in Gent kwamen aan bod. De 3 gekende torens van deze stad, moet men zeker gezien hebben : de Sint Baafskathedraal, het Belfort en de Sint-Niklaaskerk.

Op de Gentse Winterfeesten (kerstmarkt), met een ijspiste onder de Stadshal, was er een drukte van jewelste, maar super leuk. De Korenmarkt, de Vrijdagsmarkt, het Patershol bezitten ook een historische geschiedenis. We stapten door het Graffitistraatje, richting Portus Ganda, de plek waar Gent is ontstaan.

DSC09348

Nog een aantal bezienswaardigheden verder, stonden we terug in de startzaal, waar we het bestuur, de parcoursmeester en alle vrijwilligers bedankten voor deze top-tocht. De eerste van de Vierkunststedentrofee 2019. We hadden allen super genoten. Gent is uniek, zeker een bezoek waard.

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem