Kerstlicht, ook in Oostende

Oostende, koningin der badsteden, gelegen aan de Noordzee, is tijdens deze periode ook mooi verlicht. Wandelclub de Keignaerttrippers Oostende hield voor de 12de maal, Wandeltocht Oostende met kerstlicht. De nieuwe startzaal was vlakbij het station. Het vroegere postgebouw, is nu een Vives Hogeschool, waar vele wandelaars paraat stonden om deze prachtige kuststad te verkennen. De parcours, met 3 lussen van elk 6 à 7 km, kon men combineren.

Lus A was onder andere wandelen op de zeedijk en het Maria Hendrikapark. Lus B was de binnenstad met de Belle-Epoquewijk. Lus C, het Leopoldpark met de Kerstmarkt en ijspiste, de winkelstraat met de prachtige lichttunnel, het Wapenplein met het huis van de Kerstman, een stukje zeedijk, de visserskaai met de vistrap (vernieuwd 2016), nog enkele winkelstraten, de bekende Sint Petrus en Pauluskerk en terug langs het Mercatordok, met de gekende driemaster Mercator.

We hadden in de voormiddag (start vanaf 10u) tot ongeveer 14u prachtig zonnig wandelweer, maar toen werd het kletsnat. Het regende pijpenstelen. Maar gelukkig tegen de avond werd het terug droog stappen. De wandelaars konden volop genieten, er was voor elk wat wils. Ook voor de shoppers was er ruime gelegenheid. Alle winkels in het centrum zijn tijdens deze periode open (ook op zondag).

Oostende, een bruisende verlichte binnenstad, met natuur, cultuur en vertier.  We dankten de wandelclub De Keignaerttrippers Oostende voor hun inzet tijdens deze Wandeltocht Oostende met Kerstlicht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem