Molendorp

Uitgeregende Putje Wintertocht Doomkerke

De weersverwachtingen waren niet zo goed, dus had ik maar de regenkledij aangetrokken om naar Doomkerke te trekken. Ik was er al heel vroeg bij want parkeren is geen makkie in Doomkerke. Ik was blij dat ik ergens stond, een uurtje wachten tot het klaar was dan maar. Intussen sloeg ik een babbeltje met medewerkers van WSV De Molenstappers Ruiselede. Ik opteerde voor de 16 km.

Doomkerke is eigenlijk geen deelgemeente van Ruiselede maar een straatdorp, zijnde een landelijke woonkern van ongeveer 700 inwoners in het noorden van Ruiselede. Het is een zeer dankbaar wandeloord gezien de interessante omgeving: bossen en veel landelijke wegen. Deze laatste lagen er bijzonder modderig bij gezien de overvloedige regen van de voorgaande nacht. De bezienswaardigheden zijn in Doomkerke dun bezaaid maar de neogotische Sint-Carluskerk is er alleszins één van. Zij kreeg de bijnaam ‘Kathedraal van te lande’.

25019-12-22 Doomkerke-179

Ik was pas vertrokken of daar was al een bevoorradingspost voor gratis koffie. En dan maar meteen de modder en de bossen in. Ik  zou tijdens mijn tocht de Gemeentebossen, de Vortebossen en de bossen van Sint-Maria-Aalter bewandelen. Net ten westen van Kruiskerke liggen twee interessante bosgebieden naast elkaar. Via de Krommekeer kwam ik eerst in de Vorte Bossen terecht. Even verder weer een rustpost voor een gratis jenevertje. Nu ging het verder naar de echte rustpost in Kruiskerke (het andere straatdorp van Ruiselede) maar eerst nog een mooie trek doorheen het bos. Na 5,5 km kon ik even op adem komen.

In het tweede stuk van opnieuw 5,5 km ging het richting Sint-Maria-Aalter. We werden getrakteerd niet alleen op druilregen maar ook op mooie bospartijen o.m. doorheen Egypteveld. Op een km van de rustpost regende het ferm door en het zou voor mij niet meer ophouden. De camera verdween in zijn groene hesje, mijn reportage zat er op. Nog 4,8 km stappen in de pletsende regen, dat was het. Het parcours was opnieuw een pareltje, alles pico bello uitgenomen het weer. Toch 1847 deelnemers, proficiat! Dank aan de organiserende club.

25019-12-22 Doomkerke-291

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans D’Haeyere