5.676 wandelaars, genieten van een sfeervol Kortrijk

Vandaag 28/12 hield wandelclub WSK Marke hun legendarische tocht, Kortrijk Feeëriek – Ergodôme wandeltocht. Dit was de vierde en laatste van de Vierkunststedentrofee tochten 2019. Het was ook een WalkOn organisatie, wandelen voor het goede doel. Stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld, is al enkele jaren het motto achter WalkOn.

DSC09633

De kinderen die massaal aanwezig waren om enthousiast te stappen, kregen een aangepaste leuke kids-tour (6 km), mochten gratis (-12 jaar) wandelen (wel inschrijven) en allen hadden mooie, leerzame geschenken gekregen.

Voor de parcours door Kortrijk, was de keuze 6 of 11 km. De start was in de evenementenhal Depart te Kortrijk. We hadden droge winterse temperaturen, ideaal wandelweer dus, om deze fantastische historische stad te ontdekken. Men kon reeds bij daglicht starten vanaf 12u, tot 20u met de feeërieke verlichte sfeer. Een bezoek aan de Grote Markt, met het statige stadhuis, waar de wandelaars vandaag gratis de trouwzaal konden bezoeken, was top.

Het Belfort, dit is Unesco Werelderfgoed, een overblijfsel van de middeleeuwse lakenhallen. Eventjes naar boven kijken, en daar ziet men de beroemde uurslagers “Manten en Kalle”. Het pittoreske begijnhof (1238) is sinds 1998, het cultureel en natuurlijk werelderfgoed van Unesco, als onderdeel van de groepsinschrijving Vlaamse begijnhoven. De Broeltorens, deze middeleeuwse torens en restanten van de oude stadsvestingen zijn eveneens blikvangers. De beide parcours bracht de wandelaar langs stijlvolle gebouwen, straten, pleinen, bruggen en parken die Kortrijk rijk is.

Het traktaat in de Ergodôme was welgekomen, dankjewel. En ook een dank aan Lefort voor hun traktaat in de Budafabriek. Wandelclub WSK Marke, 5676 wandelaars, een dikke pluim en proficiat. Dank aan de vele vrijwilligers voor jullie super inzet. Tot een volgende wandeling in  2020, en durf verder de stap zetten…

Verslag : Karin Moens

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier