Christmasvibes bij Vayamundo Houffalize

Vayamundo, een vakantiecentrum te Houffalize, gelegen in de provincie Luxemburg, was er klaar voor, na een week sluiting. Veel kerstsfeer om van te watertanden, dit hadden de medewerkers voor de gasten in Vayamundo Houffalize gecreëerd. En vermits er een samenwerking (partnership) is met Wandelsport Vlaanderen vzw, werden wij uitgenodigd om een week WalkOn Christmasvibes te organiseren. De WalkOn Zomervibes zijn reeds enkele jaren  een vaste waarde.

Ook deze week, was het een reuze succes. Zelfs op de twee dagen regen, hadden we veel wandelaars mee met kinderen. Dagelijks hadden we een andere tocht voorzien van een 6 à 7 km. We moesten rekening houden met het jachtseizoen, het slijkerige parcours en de waterstand van de Ourthe. Het water stond zeer hoog, en had een sterke stroming. Blijven bewegen, maar veilig en gemoedelijk wandelen, is ons motto op de vibes. Samen uit, samen thuis!

De vele wandelaars (gasten) groot en klein, hadden super genoten en waren zeer dankbaar. Vooral omdat ze in de winter, toch dit mooi wandelgebied met de begeleiding hadden kunnen ontdekken. Het is een groen glooiend bosrijk landschap, een gebied van de Boven-Ourthe. Ook de weidse panoramazichten, en de schilderachtige Ardense dorpjes zijn adembenemend.

Vayamundo Houffalize, heeft in de kerstvakantie een speciaal Christmas programma, voor na de wandeling. Top! Een aanrader, er is voor elk wat wils. Aan allen welkom, maar tijdig reserveren!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem

About the author

%d bloggers liken dit: