Genieten in een winters Zottegem

We gingen vandaag wandelen bij wandelclub Egmont Zottegem. Er was de jaarlijkse Wafelentocht. De startzaal was terug in de mooie zaal Bevegemse Vijvers. Men had een keuze aan afstanden van 6 tot 32 km.

Het Domein Breivelde kon uiteraard niet ontbreken op deze tocht. Het is vlakbij de startzaal gelegen. Het Domein Breivelde werd honderd jaar geleden aangelegd, en kon zich gedurende al die tijd ontwikkelen. Het is nu een enig mooi waardevol gebied. In 1982 werd het als landschap beschermd bij Koninklijk besluit. Het is een 14 ha groot park met een kasteel, een rijk bomenverscheidenheid, en de glooiingen werden benut om vijvers aan te leggen. Het domein als geheel zorgt steeds weer voor verrassingen. Een pareltje om door te wandelen.

IMG_1243

Op het 15 km parcours was het glooiend stappen, over de heuvel Vlamme, het dalen ging wel gemakkelijker. Unieke vergezichten kreeg de wandelaar te zien met dit zonnig vriesweer. De rust was in Sint Goriks Oudenhove, vandaar naar Erwetegem waar er een tweede rustpost was.

We wandelden verder naar Sint Maria Lierde, met de wijk Waesberg. Dit was vroeger een versterkte burcht, die in 1572 door brand verwoest werd. We stapten verder, door de natuur in het natuurreservaat Uilenbroek (22 ha groot en opgericht in 1993). Langs veldwegels kwamen 3517 wandelaars terug, voldaan en tevreden aan in de startzaal.

Bedankt vele vrijwilligers, bestuur, voor deze puike organisatie. Dank voor de gratis glühwein, dit was welgekomen, en de wafels smaakten overheerlijk.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Birger Coulier