Beleef de veelzijdige berg- en wandelwereld van Garmisch-Partenkirchen

“Ontdek je ware natuur” is de slogan van Garmisch-Partenkirchen, het veelzijdige berggebied aan de voet van de 2.962 meter hoge Zugspitze. Of je nu kiest voor een actieve ervaring of ontspanning – de oorspronkelijke natuur, de doorleefde traditie en warme ontvangst nodigen steeds uit tot verpozen. En waar je persoonlijke top ook ligt, steeds is er plezier gegarandeerd: met zonnige alpenweiden, rustieke berghutten en schaduwrijke biertuinen onderweg. Een tot in het kleinste detail doordachte infrastructuur, professionele berg- en wandelgidsen evenals hotels en pensions met een breed scala aan actieve mogelijkheden maken van je verblijf een puur vakantiegenot.

300 kilometer gemarkeerde wandelroutes

Aan wandelmogelijkheden geen gebrek in en rond Garmisch-Partenkirchen. Wedden dat je meteen verknocht geraakt aan de veelzijdige bergwereld en de adembenemende uitzichten die zich uitstrekken langs het Wettersteinmassief en de Karwendel. Je vindt er maar liefst 300 kilometer gemarkeerde wandelroutes: van extreme klimroutes tot gemoedelijke familiepaden, van lange tochten tot korte wandeltrips, van bergwandelingen tot nordic walking.  De wandelpaden nodigen keer op keer uit voor een korte rust, een adembenemend zicht of een stop in één van de gezellige herbergen. Vooral de Köningsweg naar Schachen, door de spectaculaire Partnachklamm is een absolute must. Of neem de Wankbahn, de kabelbaan voor een gemoedelijke wandeling in de omgeving van de Tannenhütte aan de voet van de Wank.  Het zicht op de ongerepte schoonheid van het balkon van Garmisch-Partenkirchen en een onvergetelijke blauwe hemel krijg je er gratis bij.

De GaPa-tourplanner

Je wandeling vooraf plannen kan makkelijk via de GaPa-tourplanner. Via de planner vind je een volledig overzicht van verschillende ééndaagse of meerdaagse wandelroutes met gedetailleerde routebeschrijvingen. Je vindt er ook tips over overnachtingsmogelijkheden in rustieke berghutten. Daarnaast heb je eveneens toegang tot een breed scala aan begeleide wandelingen: van kruidenexcursies tot therapeutische klimaattherapiewandelingen.

Shinrin Yoku: heerlijk bosbaden

Als je je helemaal wil onderdompelen in de atmosfeer van het bos en met al je zintuigen de omringende natuur aandachtig wil beleven, dan kan je bij de toeristische dienst een Shinrin Yoku-sessie reserveren, wat letterlijk baden in het bos betekent. Het is een vorm van mindfullness gekoppeld aan ontspanning en meditatie.

GaPa Tourismus Gmbh, Richard-Strauss-Platz 1, 82467 Garmisch-Partenhirchen
Tel. +49(0)8821 180 700 / tourist-info@gapa.de
www.gapa.de

About the author

%d bloggers liken dit: